Portion: altid for lidt
Ingredienser:
1 høne, ca. 1500 g.
vand
salt
5 skiver annanas
1 lille dåse mandariner
200 g. rejer
2 spsk. mandler
Dressing:
100 g. mayonnaise
1 dl. yoghurt
1 spsk. tomat ketchup
citronsaft
salt
peber
karry
rosenpaprika (sød)
sukker
lidt Pistacienødder
Sådan gør du:
Kog hønen i let saltet vand ca. 45 min. Træk skindet af og pil kødet fra skroget. del kødet i stykker, ikke for små. Lad ananas og mandariner dryppe af, skær i stykker. Bland det hele med rejer hakkede mandler i en skål. Rør mayonnaise med yoghurt og tomatketchup. smag til med salt, peber, karry, paprika, citronsaft og en anelse sukker.
Hæld dressingen over salaten og lad den trække ca. 30 min. i køleskabet. Dressingen smages til efter egen mening, men det drejer sig om at få en ballance imellem ketchup og karry, sammen med det fede fra mayonnaisen og det syrlige fra yoghurten. Man skal være opmærksom på at der aldrig vil være for meget af denne ret, der spises op.
Pyntes med lidt pistacienødder og et tvist paprika.
Tips: Kan bruges som en forret eller en sommer hovedret
Tips 2: KAn serveres med fluetes eller salatblade til og appelsinskiver.
Er læst 20619 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Hej Conny – den har også været brugt i vores familie i 25-30 år. Den er ikke til at komme uden om. Smager super godt.
Hej, denne ret Høns i Hawaie , har vi brugt i ca. 30 år , så den er ikke ny. Men super god. Vi har ingen familiefest uden den .
Mvh. Conny.
Hej Irene
Den skal være kold. Det er simpelthen den bedste opskrift. En sommerdag en forret eller enda som en natmad med gode fluetes til.
Engel
Hej Engel.
Har været inde og kigge på de mange spændende opskrifter, og syndtes denne her lyder spændende, men jeg er lidt i tvivl, om den skal være kold el. varm. Hilsen Irene 😛
Dejligt at høre.
😀
Du havde helt ret. Det var en stor succes. Det er ikke sidste gang jeg har lavet det! 🙂
Skriv endelig hvordan det går. Er sikker på succes.
Enhimmelskmundfuld
😀
Tak for det. Den bliver introduceret meget snart til familien 😀
Hej Pernille
Når man først er blevet afhængig spises den til og på alt.
Nå spøg til side. Det er meningen den serveres med et salatblad til og fluetes.
Der kan den bruges som forret, hovedret, en sommer middagsret eller en hovedret.
Den er meget brugt hos os til sammenskuds middage/arrangementer da den er let at have med i en skål i en køletaske.
I en skål og som madpakke, eller til picknics.
Prøv dig frem når først den er præsenteret så bliver den formentligt brugt mange gange og til mange situationer.
Jeg har brugt den som natmad indtil flere gange også. Bare serveret med Fluetes til.
Enhimmelskmundfuld
Hej Henrik
Jeg kan ikke lige gennemskue om denne ret spises på brød eller med andet tilbehør?
Hilsner Pernille