Ingredienser:
1 hel kylling skåret ud
700 g Jordskokker, grundigt renset, med en stiv børste.
400 g gulerødder i lidt tykke skiver
1 spsk. smør + lidt til at smøre fadet
2 fed hvidløg knust
5-6 stilke timian
3-4 spsk. grov sennet
50-75 g frisk revet parmesan eller anden hård ost
½ dl. hvidvin
3-3½ dl. piskefløde
salt
peber
Sådan gør du.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Skær jordskokkerne ud i kvarte eller halve afhængigt af størrelsen. De skal være ca. samme tykkelse som gulerødderne, der er skåret i tykke skiver.
Smør dit ildfaste fad og kom begge dele i et ildfast fad, fordel resten af smørret i klatter ud over jordskokker og gulerøder., sammen med det knuste hvidløg, timian og sennep.
Fordel, hvidvin, piskefløde og den revne ost ud over fadet.
Skær kyllingen ud i stykker, trim skindet skindet så der kun er skind der ligger opad og bliver sprødt. Det der ligger ned imod sovsen bliver blødt. Fordel kyllingestykkerne oven på jordskokker og gulerødder i fadet.
Kyllingen gives salt og peber sammen med fadet. Kyllingen kan også nu drysses med dit favorit krydderi.
Steg det nu i den varme ovn i 35-45 minutter, kyllingen skal være mør og have klar saft.
Efter 30 min kan man godt skubbe kyllingestykkerne ned i sovsen i fadet hvis det er mørt og gennemstegt.
Er læst 1948 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer