Ingredienser:

2 spsk. olivenolie
3 store løg, tynd snittet i ringe
1,5 tsk. timian tørret
smør
salt
frisk kværnet peber
2 fed hvidløg knust
4 store kyllingebryster, skåret i tern 2½ x 2½ cm
½ tsk. tørret oregano
2 spsk. kartoffelmel
4-6 dl. god okseboulion
2½ dl. revet ost feks. Emmentaler eller hvis ekstra godt gerne Gruyère
Frisk fint hakket persille som pynt

Sådan gør du:

I en tykbundet stor pande, opvarmes rigeligt med smør, Kom de fint snittede løgringe på panden og brun dem af. Kom salt, peber og timian på panden. Skru ned og lad det hele stege til bløde brune løg, gerne helt marmelade agtige. Det tager 20-25 min.
Rør hvidløget i og steg videre 1-2 min. indtil det er stegt godt ind i løgene. Tag løgene af og stil til side.

I en stor skål vendes kyllingeternen rundt i kartoffelmelet, salt, peber og oregano.
Kom olie på panden og steg kyllingen af så den brunes, skru så ned og lad det simre i ca. 8 min. indtil kyllingen er stegt igennem.

Kom okse boulionen ved kyllingen sammen med løgene og bring det i kog, skru så ned og lad det simre indtil kyllingen er gennemstegt eller varmet op og væasken er reduceres lidt.
Ca. 10 min. mere.

Kom den revne ost over og dæk panden med et låg, steg indtil osten er smeltet ca. 2 min.

Tag det så af varmen og server, med ris og feks. drysset med persille, som pynt hvis man ønsker det.

Udskriv

Er læst 186 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.