Dette er en stor portion min. 6 personer. Her er den lavet i slowcookeren men den kan sagtens laves i en gryde også, i så fald skal der bruge lav temperatur og svag varme. Kogetiden er meget afhængig af kartoflerne

Ingredienser:

3 pakker skivet bacon
1 L. god hønske eller grøntsags boulion
1½ kg kartofler skrællet og i små tern
1 stort løg i tern
4 spsk. smeltet smør eller baconfedtet
90 g mel
2½ dl. piske fløde
3 dl. creme fraiche
100 g revet cheddar ost
100 g revet emmentahler
1½ tsk. salt
2 fed hvidløg
1 tsk. frisk kværnet peber
1 porre. Fint snittet

Sådan gør du:

Kom din hakkede sprødstegte bacon, kyllinge fond, kartofler i små tern, hakkede løg og hvidløg i skålen på din slowcooker. Bland det godt rundt.
Kog det på medium i 6-8 timer eller høj i 3-4 timer eler indtil kartoflerne er helt bløde og møre. Kogetiden afhænger af hvilke kartofler du bruger. Så tjek at de er møre.

Når suppen er kogt færdig og skal serveres, skal smøret smeltes eller bacon fedtet smeltes eller lidt af hvert. Kom melet i dit smeltede fedt og bland det godt med et piskeris.

Du skal ende ud med det man kalder en smørbolle. Suppen skal nu være meget varm.

Rør lidt af fløden ud med noget af smørbollen og kom det gradvist i suppen og rør det godt ud. Det er ikke sikkert at hele smørbollen skal bruges så tag lidt af gangen. Når suppen er tyk nok skal resten af fløden i suppen sammen med creme fraichen, osten, salt og peber og rør det igen sammen. Nu skal de fint skårne porrer i og på dette tidspunkt kan du selv bestemme om du syntes dine kartofler skal moses ud eller der gerne må være stykker i. Moser du nogle af kartoflerne tyknes suppen også. Vil du eventuelt stavblende suppen for at få den ens og blød helt uden stykker kan det gøres før porrerne kommer i.
Som det sidste smages suppen til i forhold til salt og peber.

Serveres med bacon drys, purløg eller en klat creme fraiche. Kommes suppen direkte fra slowcookeren i køleskab og er under låg hele tiden kan den sagtens holde sig i køleskabet 2-3 dage. Kartoffel oste suppe kan som sagt godt laves i en almindelig gryde så skal kartoflerne bare simre ved meget lav varme i lang tid indtil de er møre.
Den bliver let grynet hvis den fryses så det egner den sig ikke til.

Udskriv

Er læst 2988 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.