karameller

Ca. 100 stk.

Ingredienser:

1 L fløde 38%
500 g sukker
275 g Glukose Sirup
2 tsk vanilje essens

Sådan gør du:

Kog ingedienserne sammen til en tyk gylden masse. Det ska lvære meget tykt flydende og ca. 130 g varmt. Test med en klat på et koldt fad og se om det størkner som ønsket, her vil de ses om det er for tyndt.
Brug en meget stor gryde med stor overflade. Massen har en tendens til at koge op især til sidst. Der skal røres tit or at sikre at det ikke koger over eller brænder på.
Karamellenmassen er færdig når den slipper bunden i gryden når der røres.
Kom massen i et fad på ca. 25 x 35 cm og lad det afkøle før det skæres ud i små tern. Prøv dig frem vent ikke for længe da det så bliver meget svært at dele. Venter du ikke længe nok holder flødekaramellerne ikke formen.

Tips: På billeder er der nogle med i blandet groft salt, nogle å korn pr. karamel. Nogle med hakkede nødder og nogle med lakrids pulver fra Johan Bülow.

Udskriv

Er læst 3167 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.