Portion: 4
Ingredienser:
Fars:
200 g kikærter
50 g bulgur
1 stk løg
1 stilk bladselleri
2 fed hvidløg
1/2 tsk spidskommen
1/2 tsk gurkemeje
1/4 tsk cayennepeber
1 tsk bordsalt
2 spsk hvedemel
1 æggeblomme
1 1/2 l olie
Dressing:
2 dl yoghurt naturel
2 spsk sesamfrø
1/2 pose frisk Purløg
1/2 dl citronsaft
1 knivspids cayennepeber
1/2 tsk spidskommen
Tilbehør:
4 pitabrød
2 tomater
1 stk hovedsalat
1/2 stk agurk
1/2 stk grøn peberfrugt
1 stk rødløg
Sådan gør du:
Udblød kikærterne i rigelig vand 12 timer eller natten over. Bulguren udblødes i 1 ½ dl. vand i ca. 1 time. Varm olien op for jævn varme f.eks. i en stor stegegryde. Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i en foodprocessor med løg, bladselleri, hvidløg, krydderier, salt og mel og hak det hele til en fin fars.
Form kikærtefarsen til kugler på størrelse med en valnød ved hjælp af en lille ske og kom dem i den varme olie. Tag falafelkuglerne op efterhånden som de bliver gyldne og læg dem på et fad.
Dressing:
Rør yoghurt, pulveriserede sesamfrø og persille sammen og smag til med citron, salt og krydderier. server falaflerne varme med pitabrød, dressing og et stort fad med fintsnittet kål eller salat, rødløg, agurk, peberfrugt, tomat og frisk koriander.
Er læst 2910 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer