Falafel er den mest kødlignende ikke kødret man kan lave.
Denne opskrift laver 20-25 stk. runde falafler.

Indgredienser:
400 g tørrede kikærter (Det skal være tørrede du selv udbløder)
1 medium løg, fint hakket
4 spsk. fint hakket persille
3 spsk. hakket koriander (kan tilføjes hvis man vil)
1,5 tsk. knust korianderfrø
5 fed hvidløg
1¾ tsk. salt
3 tsk. spidskommen
1 tsk. knust chili
¼ tsk. peber
¼ tsk. cayenne peber
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
2 spsk. Kikærtemel (eller hvedemel)
Solsikkeolie til stegning ienten en pande eller i frituresteger

Sådan gør du:

Kom kikærterne i en stor skål og dæk med 10 cm koldt vand.
Lad dem ligge i blød natten over. Husk en stor skål de fordobler sig i volume.
Brugen af disse du selv udtørrer sikrer sprøde falafler. Dåse kikærter er forkogte og det giver bløde falafler.

Lad dem dryppe godt af i en sigte efter du har skyldet dem i flere hold koldt vand.

Kom kikærterne i en foodprocesser og puls dem grundigt sammen med det hakkede løg, mel, hvidløg, persillen (koriander) og krydderierne. Udelad bagepulver og natron. Blandingen skal være grynet og ensartet. Minde lidt om Cous Cous.

Det må ikke blive humus agtigt og en pasta.

Kom blandingen i en skål og rør den sammen med en gaffel.

Indtil dette punkt kan alt laves og sættes i køleskabet indtil du er klar til at stege eller friturestege.
Sigt og rør bagepulver og natron i med en gaffel.
Med en ske eller lignende laves ensartede kugler klar til stegning. De kan virke meget løse og man kan blive nervøs for at de falder adskilt i olien.
Men det bør kunne lade sig gøre at holde dem sammen så de kan nå i olien hvor de får en skorpe der holder dem fint sammen og sprøde.

Har du en frituregryde sættes den på 180 grader. Er det i en gryde så prøv at ramme 160 – 180 grader og brug ca. 1 liter olie som skal dække dine falafler.
Temperaturen er ret vigtig da en for kold olie får dine falafler til at suge alt for meget olie. En for varm olie gør dem for mørke før de er gennemstegte.
3-5 minutter ved 180 grader.

Steg dine falafel mørkt gyldne og gennemstegte, flade og ovale falafler er selvfølgeligt hurtigere klar.
Når de er stegte ligges de på rigeligt køkkenrulle for at suge og ikke at blive for olieholdige.

Server din falafel varme og med salat og pitabrød – eller i en blandet salat.
Falaflerne kan også bruges i madpakker og i mange andre retter.

Udskriv

Er læst 307 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.