Ingredienser:
Dadelfyldet.
375 Medjool dadler, udstenet og groft hakket
25 g smør
3 spsk. sukker
1½ spsk. vaniljeekstrakt
5 dl kogende vand

Bund og topping.
200 g havregryn
2 tsk. bagepulver
75 g kokosmel
200 g Mel
200 g brun farin
340 g smør, stuetemp.

Sådan gør du:

Tænd for ovnen på 180 grader. Forbered en ca. A4 str. bageform eller fad. Et slip let eller med bagepapir.
I en lille gryde samles dadelfyld ingredienserne og bringes til en let simren. Lad det simre i ca. 20 min. imens der røres ofte. Eller indtil blandingen er meget tyk. Den skal være så tyk at den kan stå som et fast fyld i dine færdige barrer. Og det tykner endnu mere når det bliver koldt.
Værd opmærksom på det let brænder på, især til sidst.
Sæt det til side og lad det afkøle.

I en stor skål blandes alle ingredienserne i til bund og topping. Brug hænderne til at blande smørret i de tørre ingredienser til en crumble.
Pres halvdelen af din crumble i din form til en bund. Pres det godt sammen og fordelt det til en lige og ensartet bund.

Hæld dadelmassen ud over bunden og fordel den jævnt.

Så skal resten af din crumble drysses jævnt ud over dadelmassen. Når den er fordelt jævnt skal den presses ganske let ned i dadelmassen.

Bag den så i ca. 40 min. Og lad den så afkøle helt før den skæres ud i firkanter.

Udskriv

Er læst 332 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.