Portion:
Ingredienser:

20 gram gær
1 dl. + 2 dl. mælk
150 gram + 350 gram hvedemel
200 gram smør
lidt salt
100 gram smør til indrulningen

Fyld:
Efter eget valg

Sådan gør du:
Gæren smuldres og udrøres med en dl. mælk, der er lunet til 35 grader. De 150 gram mel blandes i, og dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder. Dejen lægges i en skål og stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter. De 2 dl. mælk lunes til 35 grader. Smørret smuldres i den store portion mel (hold lidt mel tilbage), og saltet blandes heri. Mælk og melblandingen æltes ind i den lille dej. Nu æltes dejen igen, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder. Pas på, at der ikke kommer for meget mel i dejen, for så bliver den nemt uelastisk og derved vanskelig at rulle smørret ind i. Dejen stilles til hævning i ca. 5 timer eller gerne natten over, hvis den stilles lidt køligt.

Nu slås dejen ned og rulles derefter ud til et rektangel. De 100 gram smør skæres i tynde skiver og lægges på den ene halvdel af dejen. Den anden halvdel lægges over. Dejen rulles ud på tværs af sammenfoldningen til ca. dobbelt længde. Dejen foldes sammen 3 gange, drej 90 grader, så der igen rulles på tværs af folderne. Dejen udrulles igen, fold 3 gange. Dette gentages 3-4 gange. Til sidst rulles dejen ret tyndt ud, skæres midt over på langs og hver del udskæres derefter i trekanter.

Disse rulles fra den tykke ende, bøjes til et horn og sættes med snippen nedad på en smurt bageplade. Hæver 15 minutter, pensles med sammenpisket æg inden bagningen eller med kartoffelmel efter bagningen (Mens der bages, udrøres kartoffelmelet – 1 ½ spsk. med 2 ½ dl. kogende vand og de færdige croissanter pensles herved, straks de kommer ud af ovnen. Denne behandling giver en fin sprød og blank skorpe, og det er denne metode, der benyttes i Frankrig) Bages ved 250 grader i ca. 15 minutter.

Croissant med indrullet smør spises varm.

Er læst 3092 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.