Ingredienser:
Dej.
150 g smør
220 g brun farin
100 g 70% chokolade
50 g kakao
160 ml mælk
3 æg, stuetemp.
170 g mel
1.5 tsk bagepulver
1/2 tsk. natron
et knips salt
Chokolade fudge
100 g 70% chokolade
50 g smør stuetemp.
150 g flormelis, sigtet
et knips salt
1-2 spsk. mælk
Sådan gør du:
Dej.
Tænd ovnen på 170 grader. Smør en 20 x 20 bradepande.
I en stor skål over et vandbad kommes smør, brun farin, chokolade, kakao og mælk sammen. Når smørret og chokoladen er smeltet tages det af varmen og blandes godt med et piskeris.
Lad det køle i ca. 5 min.
Kom æggene i chokolade blandingen og pisk det sammen igen med en røremaskine.
Sigt mel, bagepulver, natron, og salt i dejen og forsigtigt rør igen, ikke for meget nu.
Kom dejen i din smurte form og bag den i ca. 45-55 minutter. Indtil en strikkepind kommer ud ren. Lad kagen afkøle i 5-10 min. Vend den ud på en rist og lad den afkøle helt.
Nu kan kagen holde sig i nogle dage i en plastbakke som er lufttæt. Og kan faktisk med fordel få nogle sekunder i en mikroovn så er den lækker lun igen.
Chokolade fudge.
I en skål over vandbad smeltes chokoladen, så tages skålen af varmen. Rør den bløde stuetemperede smør i chokoladen. Sigt flormelis i chokoladen og til sidst kommes salt i. Bland det godt til det er ensartet og cremet. Kom mælk i indtil det er en konsistens der er mulig at smøre ud på kagen. Så stiv som muligt.
Stil kagen på køl og server når din chokolade fudge er stivnet.
Chokoladekage med fudge kan serveres med en god is eller spises som den er.
Er læst 4037 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer