chockhind02

Til kagebunde

200 g Mørk chokolade 70% groft hakket
200 g smør blødt
250 g flormelis
3 æg
110 g mel

Til Marengs top

4 æggehvider
200 g sukker
1 tsk. citron
100 g hakkede ristede hasselnødder

Fyldet

3 dl piskefløde
100 g flormelis
200 g hindbær

Sådan gør du:

Du skal bruge to lige store springforme. Det er meget svært at bage denne bund og halvere den.
Forvarm ovnen til 190 grader. Smør de to 23 cm. springforme.

Til bunden: smelt 180 g af chokoladen over vandbad og sæt den til side og afkøle lidt. Imens skal de bløde smør og flormelisen piskes cremet og blødt. Pisk æggene i et af gangen og pisk det hele igen blødt og cremet.
Pisk melet gradvist i indtil dejen er ensartet og blød. Hæld langsom den smeltede chokolade i blandingen og til sidst resten af den hakkede chokoalde.
Kom brownie blandingen i de to springforme og kom dem i en 190 grader varm ovn. Skru ned til 170 grader når du sætter dem ind. Bag imens ovnen flader til 170 grader i 10-12 minutter.

Marengs toppene: Pisk æggehviderne med citronsaften indtil der er toppe på, kom sukkeret ved og pisk igen indtil blød og ensartet. Fold forsigtigt de hakkede hasselnødder i.

Når dine brownie bunde har bagt 10-12 minutter tages formene ud og halvdelen af marengsmassen fordeles på de to brownie bunde. Den ene planes ud og den anden der toppes marengsen med en gaffel. De sættes tilbage i den 170 grader varme ovn og bages yderligere i 30 minutter, indtil marengsen er gyldenbrun. Tag dem ud af ovnen og afkøle inden de tages ud af formene meget forsigtigt for at afkøle helt på en rist.

Til fyldet: Pisk fløden og flormelis indtil der er toppe på flødeskummet. Fold forsigtigt hindbærene i flødeskummet. Er der saft til overs så gem dette til at komme på den nederste Brownie kage.

Kagen samles ved at ligge den brwnie bund med den plane marengstop, med marengsen nedad på et kagefad. Så dryppes brownie bunden med eventuelt hindbærsaft. Flødeskummet med hindbær fordeles på browniefladen og oven på denne placeres den sidste browniebund med marengstoppen opad.

Chokoladekagen serveres kølig. Kan sagtens bruges som en fest dessert eller en nytårsaftenkage.

chockhind01

Er læst 20101 gange.

image_printPrint

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.