Portion: 14 stk.
Ingredienser:
De ubagte kan gemmes i køleskab i 3-4 dage.
500 g chokolade – mindst 65%
425 g smør, plus lidt ekstra til at smelte
9 æg
12 æggehvider
150 g sukker
100 g mel
50 g Kakao pulver + lidt til pynt
Sådan gør du:
Der skal bruges 14 små forme på ca. 250 ml. de smøres med smeltet smør og drysses med kakopulver. Smelt smør og chokolade sammen. I microovnen er det lettest. Pisk æg og æggehvider og sukker sammen til det er luftigt og fluffigt. Rør forsigtigt chokolade/smør blandingen i sammen med mel og kakao og hæld det i formene.
Sæt til afkøling indtil de har sat sig i formen. Når de skal serveres så forvarm ovnen til 200 grader og bag formene i 7 min.
De er klar når de er er sprøde på toppen og har rejst sig lidt i formen. De skal være svampede inden i og have flydende chokolade i centrum. Når de er klar så tagdirekte fra ovnen og kør en kniv rundt i formen og læg kagerne ud på portions tallerkener.
Serveres med frisk flødeskum, creme eller vaniljeis. Når skeen stikkes i kagen skal der flyde chokolade ud på tallerkenen.
Er læst 3802 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Hej Per
Det er 9 hele æg i bakker af de pasteuriserede + 12 hvider også de pasteuriserede hvis man skal lave det for gæster eller som her i en offentlig tilgængelig opskrift 🙂
Jeg har også lavet det af alm. æg men så skal man være sikker i sin sag.
EnHimmelskMundfuld
Hej. Er det 9 hele æg der slås ud, og 12 hvider ligeledes fra hele æg der slås ud – eller menes der de pasteuriserede der købes i bøtter hver for sig ??
Tak for svaret.