Her er en let roulade som smager af jul og er rigtigt god. Denne roulade er glutenfri og en meget let og luftig dej, den er let at rulle uden at den knækker og er en perfekt begynder roulade.

Ingredienser:

kage.
3 æg
1½ dl. sukker
1 tsk. knust ingefær
3 tsk. kanel
1½ tsk. knust nellike
1 tsk. knust kardemomme
1 tsk. bagepulver
75 g finax den røde glutenfri melmix

Fyld.
200 g philidelfia ost, den almindelige
150 smør stuetemp.
2 spsk. vanilje ekstrakt
160 g flormelis
2 g af et dr. Oetker revet appelsin skal brev – eller revet skal af en Øko appelsin
½ æske af dr. Oetker kandiseret appelsinskal ca. 50 g

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 250 grader.
Kom bagepapir på en bageplade.
Pisk æg og sukker luftigt.
Bland de tørre ingredienser i dejen. Rør forsigtigt til dejen er jævn og glat.

Bred dejen ud i bradepanden og bag midt i ovnen i ca. 5 min.

Når kagen har kølet ganske lidt af er der et meget tyndt toplag man lige kan skrælle af. Fjern dette, hvis det er der, så er kagen lettere at rulle og samtidigt få pæn.
Vend den over på et andet bagepapir og lad den afkøle med bunden i vejret.

Imens kagen bager, røres smør som er stuetemperet, philidelphiaen og vaniljeekstrakt sammen, til det er glat og ensartet.
Så sigtes flormelis i af flere omgange under omrøring.
Så kommes appelsin skal og kandiseret appelsin i smørcremen.

Så bredes smørcremen ud over hele bunden og den rulles stramt til en roulade.
Skær enderne rene og pynt eventuelt ved at drysse med flormelis eller med flødeskum.

Brunkage roulade kan sagtens spises hele året, men passer perfekt til julen.


Udskriv

Er læst 839 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.