Ingredienser:

store bagekartofler
rød revet cheddar
alm. revet cheddar
taco mix
salt
bacon

Sådan gør du:

Vask dine kartofler grundigt. Tør dem af i køkkenrulle. Find den måde kartoflen ligger best på bordet på. Den side der så vender opad, skærer man en flig af så den bliver flad på toppen.
På den flade sige skærer du nu rundt i cirkler sådan at kartoflen vil åbne sig i runde cirkler inden i hinanden.
Så vendes kartoflen og ligges på den flade side. Så skæres der fra en cirkel på ca. 1½ cm i diameter som der ikke skæres i, udad til siderne sådan at du ender med et centrum der holder sammen på kartoflen så den ikke går adskildt.

Se på dette billed hvordan den skal se ud efter den har været i ovnen første gang. Her kan du se mønsteret den er skåret i. Dog ikke det midter stykke på undersiden der skal efterlades 🙂

Så pensles kartoflen med olie og drysses med salt. Derefter ligges kartoflen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. ½ time eller på grillen ved indirekte varme ved 250 grader. Tag kartoflen ud og giv den lidt mere olie og salt som gnides ned i alle rillerne. Sæt den tilbage i ovnen/grillen og bag den til den er godt mør. Immens blandes de to slags revet ost med tacomix. Og baconnet ristes hårdt og knuses.
Tag kartoflerne ud og ligt så meget ost oven på som du kan få til at ligge og presse ned i rillerne. Sammen med bacon og sæt den tilbage indtil osten er smeltet ned over kartoflen.

Din bagtkartoffel stjerne kan serveres til alt muligt grillmad og andre retter eller spises som en ret for sig.

Udskriv

Er læst 2999 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.