Ingredienser:

2½ kg godt melede bagekartofler
2,5 dl. creme fraiche
1,25 dl. majonaise
2 pakker skivet bacon
1 lille rødløg (fint hakket)
purløg fint klippet
3 dl. revet rød cheddar (frisk revet)
salt
peber
1 tsk. dijon sennep
1 lille tsk. karry

Sådan gør du:

En super let og meget smagfuld kartoffelsalat. Og der skal ikke skrælles kartofler. 🙂

Vask dine bagekartofler grundigt. De må IKKE skrælles. Smør skrællen i olie og drys med en anelse salt. Bag bagekartoflerne ved 180 grader indtil de er møre.
Lad dem afkøle på en rist. Kom den ikke i en pose eller tæt lukkende bøtte så de laver kondens. Så bliver skrællen blød og smattet. Lad dem afkøle under et viskestykke og når de er godt afkølede så kan de komme på køl, indtil de skal bruges. Det er vigtigt de er helt kolde før du blander tingene sammen.
Skær kartoflerne med skræl i tern der passer til dit ønske omkring str.

Rist baconnet af sådan at det er godt tistet og sprødt. Knus det fint.
Salaten kan godt laves med varme kartofler, men dressingen opvarmes så og det gør at den ikke kan gemmes, den skal så spises op da opvarmet majonaise ikke kan gemmes.

Bland dressingens ingredienser og smag den til med salt og peber. I smagssætningen skal du tage højde for kartoffelskrællernes salt, i fald du har saltet dine bagekartofler.
Kom dressingen over kartoflerne sammen med det knuste bacon og den revne ost. Gem lidt af baconnet til pynt.

Klip til sidst dine purløg i sammen med dit meget fint hakkede løg. Gem lidt af dine purløg til pynt.

Pynt med den gemte bacon og de sidste fint klippede purløg.

Server din kartoffelsalat på bagte kartofler til grill mad eller bare kødretter.


Udskriv

Er læst 3324 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.