Ingredienser:
4 store æbler
1 l vand
2 spsk urtekram chai sukker i et decilitermål
Deciliter målet med chaisukkeret fyldes op med rørsukker til 1 dl.
Toppings:
3 dl. Havregryn
1 dl valnødder
1 spsk chai sukker i et decilitermål
Decilitermålet fyldes helt med Rørsukker + ½ dl. rørsukker (1½ ialt.)
100 g smør
50 g revet chokolade
Kanel
1 dl mini marshmallows
0,5 dl kokosmel
2 tsk. Kakao
Sådan gør du:
Æblerne skrælles og skæres i både. Vand og sukker kommes i en gryde og æblerne koges til de er halvmøre.
Kommes i en sigte og drypper af.
Toppings laves i en skål. Kom alle de tørre ingredienser (undtaget den hakkede chokolade, kanel og marsmallows) i en skål og bland det godt. Hæld det smeltede smør over de tørre ingredienser og bland godt.
Æblerne placeres i et ildfast fad og drysses med kanel og drysses med den hakkede chokolade og marshmallows. Kom havregrynsblandingen over æblerne og fordel den jævn.
Bag æblekagen i grillen ved ca. 200 grader i 30 minutter, gerne ved meget høj start temperatur for at få sprød toppings.
Den kan også laves i ovnen ved samme gradtal og tid.
Bagt æblekage på grill serveres med en rørt vaniljecreme eller creme fraiche.
Er læst 5853 gange.
Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk
Du kan også skrive på vores Facebookside
Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.
Kommentarer