Glutenfri kage. Med masser af smag af citron og marcipan.

Ingredienser:

60 g smør
50 g jomfru kokosolie
4 æg
saft fra ½ citron
½ dl. kokosmælk
skral fra ½ citron
200 g sukker
2 tsk. mandel ekstrakt
150 g revet marcipan
60 g kokosfiber mel (altså fint malet pulverform som mel, ikke den danske version der er revet kokos.)
1 tsk. bage pulver
1½ dl. kokosmel (den danske version altså revet kokos)
2 knips salt

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør din form med kokosolie enten en brød form eller en ring som her.
Smelt kokosolien og smøret, til det er næsten helt opløst. Kom det i en skål.
Kom resten af de flydende ingredienser i sammen med kokosolien og smørret, og bland det sammen.
Pisk de tørre ingredienser i blandingen.

Lad det lige stå i 2 minutter så kokoamelet kan opsuge væden. Rør lige en gang kort.

Kom dejen i din form og bag den i ca. 30 min. til kanterne er begyndt at brune.
Kom så sølvpapir over kagen og bag yderligere i 25-30 min. indtil en strikke pind kommer ud ren og dejen ikke skvulper.

Tag kagen ud forsigtigt og lad den afkøle godt. Den er stabil før den er kølet godt, så vendt længe og mærk på formen før du vender den ud.
Vend kagen ud på et fad og drys med flormelis og server.

Udskriv

Er læst 1669 gange.