Hjemmelavede Churros

Ingredienser:

2½ dl. vand
70 g smør
1 spsk. sukker
½ knips salt
125 g mel
2 æg
1 tsk. vanilje ekstrakt
Olie til friture stegning

Til at vende dine Churros i.
50 g sukker
½ tsk. kanel

Sådan gør du:
Der skal bruges en konditor pose med tyller.
I en gryde kommes vand, smør og salt. Bland det godt indtil smørret smelter og vandet kommer i kog.
Sluk for varmen når vandet koger og kom melet i under omrøring og bland indtil det bliver til en dej. Kom dejen i skålen på din røremaskine og lad den afkøle i 5 min.

Bland æg og vanilje ekstrakt og kom det så i røremaskinen og bland til tyk og glat.

Varm din friture gryde op til 190 grader. Det er en varm olie så pas på. Samtidigt laves sukker blandingen til dine færdige churros klar i en skål.

Når olien er klar sprøjtes churros af passende længde ud direkte i olien. De skal stege i olien i ca. 3½ minut. Tag dem ud af olien og lad dem tørre på køkkenrulle.
Når de er dryppet af vendes de i sukkerblandingen indtil de er dækket.

Server så dine Churros enten som de gør i Spanien dypppet i en meget tyk blanding af en lys smeltet chokolade med ganske lidt fløde i. Eller til en portion is eller som du selv finder på.

Udskriv

Er læst 954 gange.