Churros

Hjemmelavede Churros

Ingredienser:

125 g sødmælk
50 g smør
2 g salt
25 g sukker
100 g hvedemel
1 tsk vaniljeekstrakt
2 æg
olie til friturestegning

Til at vende dine Churros i.
50 g sukker
½ tsk. kanel

Sådan gør du:
Der skal bruges en konditor pose med tyller, ellers er det svært.

Kog mælken op, sammen med smør, salt og sukker.
Sænk varmen, kom vaniljeekstrakt ved og tilsæt melet lidt af gangen, under kraftig omrøring. Sørg for røre langs kanterne se dejen slipper kanterne og bliver til en klump.
Kom dejen over i en skål på en røremaskine og giv den med dejkrogen i ca. 5 min. til den er afkølet.

Kom så æggene i et af gangen og rør indtil dejen er glat og ensartet. Varm din friture gryde op til 180 grader. Det er en varm olie så pas på.

Kom så dejen i din sprøjtepose med en tylle der er ca. 1 cm. i diameter. Tryk så dej ud direkte i frituren af ca. 10 cm. længste og klip dem af med en saks.
Lav feks. 2-3 af gangen og de skal have omkring 3-4 min. Laver du flere afkøler du olien for meget. De skal vendes en gang midtvejs.

Samtidigt laves sukker blandingen til dine færdige churros klar i en skål.
Tag dem ud af olien og lad dem tørre på køkkenrulle.
Når de er dryppet af vendes de i sukkerblandingen indtil de er dækket.

Server så dine Churros enten som de gør i Spanien dypppet i en meget tyk blanding af en lys smeltet chokolade med ganske lidt fløde i. Eller til en portion is eller som du selv finder på.