bollerkarry

Ingredienser:

Kødboller:
500 g Svinekød, hakket ca. 6% fedt
100 g Havregryn
1 spsk. Hvedemel
1 Æg
200 g Løg, pillet vægt
Vand
Salt
Peber

Sauce:
1 tsk. Olie
Karry, stærk
5 dl. Vand
1 dl. Skummetmælk
1 spsk. Maizena majsstivelse
Salt
Peber

Tilbehør: Ris

Sådan gør du:
Kødboller: Bland havregryn, mel og krydderier sammen i en skål. Rør væsken, hakket løg og æg i. Bland det godt. Tilsæt farsen og rør godt. Farsen skal være så fast, at den kan formes til boller. Bring saltvandet i kog i en bred gryde. Skru ned for varmen så vandet ikke spilkoger. Dyp en dessertske i det kogende vand og form boller med skeen. Læg dem i det kogende vand. Kog kun 1 lag boller ad gangen. Kog bollerne ved svag varme ca. 5 minutter, til de føles faste. Tag dem op med en hulske og læg dem i en sigte, kog resten af bollerne.

Sauce:
Varm olien i en gryde og ”brænd” karryen af. Tilsæt vandet fra bollerne samt lidt mælk. Rør maizena op i kold vand og jævn sovsen med dette. Kog saucen igennem ca. 10 minutter. Smag den til med krydderier. Tilsæt kødbollerne. Server ris til.
Næringsindhold pr 100 gram Energi 428 KJ (102 kcal) Protein 6.4 gram Fedt 2.2 gram Kulhydrat 14.4 gram

Udskriv

Er læst 2548 gange.