4 – 6 portioner

Ingredienser:

1 kg jordskokker i tern
6 fed hvidløg
2 medium løg i små tern
4 store skalotte- eller rødløg i tynde skiver
4 spsk. vindruekerne olie
2 pakker skive bacon
800 ml. kokosmælk
8 dl. grønsags boulion
havsalt
hvid peber
frisk timian som pynt

Sådan gør du:
Tænd for ovnen på 190 grader.
Rens dine jordskokker grundigt og skræl dem grundigt.
På en stor bageplade blandes jordskokker, det alm. løg og hvidløg. Drys det med salt, det skal have en del. Men pas på ikke at give det for meget du kan smage det til senere. Vend det hele rundt i olien.
Bag det i 15-20 minutter indtil jordskokkerne er møre når du stikker med en gaffel.

Imens det bager i ovnen så ristes de småt udskårne bacon af på panden indtil det er godt sprød. Pas på det ikke bliver for varmt da bacon fedtet skal bruges til at brune dine løg i.

Når baconnet er færdigt tages det af, sørg for at så meget af bacon fedtet bevares i panden som muligt. I dette fedt ved lav varme brunes løget indtil det er brunet og sprødt. Det sødeste og sprødeste løg opnås ved svag varme og lang tid.

I en gryde blandes de ristede ting fra ovnen sammen med kokosmælken. Boulion og havsalt, koger yderligere indtil jordskokkerne let moses med en gaffel.
Med en stavblender blendes suppen cremet og ensartet.
Serveres pyntet med de sprødt ristede løg og bacon, drysset med en frisk timian.

Tip: kan også pyntes med Jordskokke chips.

Udskriv

Er læst 2446 gange.

Er der noget i opskriften der undrer dig, eller som du vil foreslå skal ændres.
Noget der skal forklares bedre/anderledes.
Så skriv endelig i kommentarerne eller send en mail til info@enhimmelskmundfuld.dk

Du kan også skrive på vores Facebookside

Vi vil altid forsøge at rette, hjælpe og svare.