Kringle – Glutenfri

En god glutenfri kringle hvor fyldet kan ændres efter eget ønske.

Ingredienser:

2 dl lunkent vand
300 g smør
1 brev tørgær
3 spsk sukker
3 æg
700 g glutenfri mel feks. rød finax.

Fyld:
225 g smør
225 g sukker
250 g marcipan revet
½ tsk. Chai krydderi (Se opskrift her.)
Gyldne chokoladeknapper – her er fyldet drysset med dem.

Sådan gør du:
Vandet og gæren røres let sammen med de 3 spsk sukker og sættes til side og skal boble op, det tager ca. 15-20 min..
Tilsæt herefter stuetemp. smør, æg og mel. Mængden af melet varierer, der kan skulle tilføjes lidt mere. Dejen skal næsten slippe røreskålen, men ikke helt som en brød dej.
Ældt dejen på røremaskinen ca 20 min. Lad den så hæve i ca. 45 min,

Imens blandes dit fyld, marcipanen kan rives eller ligges i små stænger igennem din kringle.

Del så dejen i to. Hver del rulles ud mellem to stykker bagepapir, så dejen ikke hænger i. Skal ca. give en lille bageplade form, lidt længere end bred.
Del den udrullede dej i to på langs, og smør så 1/4 af fyldet på midten af hver halvdel..

Herefter lukkes dejen, først foldes enderne 2 cm ind over din stang, så foldes siderne ind over midten med lidt overlap.

Det giver samlet stænger. De kommes forsigtigt over på bagepladen med samlingen nederst.
Så skal de igen hæve ca. 30 min og pensles med æg og drysses med hakkede nødder samt perle sukker eller svensk pufsukker.

Kringlerne Bages 12 min ved 220 graders varme. De skal blive gyldne. den glutenfri dej er meget hvid, og det kan være nødvendigt at give 2-3 min. varmluft for farvens skyld.

Tip: Der kan ligges en tynd linije med syltetøj ned igennem dit fyld.