Varmrøget andebryst

smoked-duck-breast

Ingredienser:

Som forret 8 personer

2-3 andebryster
1 stk. appelsin
5 spsk. brun farin
2 stk. stjerne anis
Salt og peber
Træ chunks (skal ligge i blød i en halv time)

Sådan gør du:

I køkkenet
Rens andebrysterne for sener på undersiden og underfilen fjernes. Skindet ridses.
De krydres med salt og peber og hviler på skærebrættet.
Del appelsinen grill den på skæresiden ved direkte varme, til den har fået en gylden farve.
Pres saften af appelsinen og sæt til side. Brun farin og stjerne anis mordes til det er helt fint.
Så vendes andebrysterne i appelsinjuice og drysses krydderiblandingen.
Lad det hvile i 10-15 min.

Ved grillen
Tag dine træchunks, som har ligget i blød, og fordel 2-3 stykker nederst i grill/smokeren direkte på kullene.
Andebrysterne ligges i grill/smokeren med fedtsiden opad.
De ryges nu ved svag varme ved. 80-100 grader indtil en kernetemperatur omkring 65-70 grader.
Hvis man ønsker og få sprødt skind, kan man til slut grille anderysterne af ved direkte varme.
Læg dem til at hvile i ca. 20 min.
Ved servering skæres de i tynde skiver på den smalle led.
Varmrøget andebryst serveres med en bærkompot eller en grøn salat som en forret. Dette er helt sikkert lettes i en smoker, men kan gøres i en gas/kul grill men det er svært at ramme den lave temperatur.