Vafler – Belgiske

16 tykke gode vafler
Ingredienser:

1,2 dl. sødmælk
0,6 dl. vand
2 spsk. rørsukker
1 brev tørgær (11 gram.)
2 store æg
2 spsk. vaniljekstrakt
460 g mel sigtet – delt
1 tsk. groft salt
200 g smør blødt
125 g perle melis (og det ska ldet være)

Dejen:
Varm mælken og vandet sammen til det er lunkent. Kom det i en stor dejskål.
Kom sukker og gær i og rør det sammen. Sæt det til side i 5 min. Det skal boble og skumme pga. af gæren.

Pisk æg og vaniljeekstrakt i og sigt så 350 g af melet og kom det i sammen med saltet. Rør dette sammen med krogen på din røremaskine. Kom smøret i en spsk. af gangen imens der røres. Skrab siderne ned af skålen og sørg for at alt smøret er blandet godt i dejen. Det skal røres længe og godt for at smøret bliver godt indarbejdet i dejen. Kom det sidste mel i dejen og fortsæt i 5 min med dejkroen og rør ved lav hastighed.

Så skal dejen hæve 2 gange, først i 2 timer ved rum temp. Så røres den ned feks. med en dejskraber, så luften går af den. Så dækkes skålen med film og dejen sættes i køleskabet natten over. På billedet kan su se dejen, den er sej og fast derfor vil nogle af dine vafler være vaffelstykker 🙂

Tag dejen ud af køleskabet og lad den varme lidt op til stuetemp. i 30 min. Rør perle meliset i dejen. Del dejen i 16 stykker, stykkerne kan opbevares på køl imellem bagningen hvis dejen er for varm og klistret. Stykkerne kan også fryses ned på dette tidspunkt.

Opvarm dit bilgisk vaffeljern, skal helst være et med dybe riller. Det skal stå på medium til høj varme. Vaflerne skal være dybt gyldne over det hele, ca. 5 minutter.
Tag dem af vaffeljernet med en tang og lig dem på en rist for at køle af. Vaflerne er perfekte til at fryse og så efter opvarme i ovnen ved 200 grader.

Dette er de bedste vafler jeg har smagt og især deres tekstur er perfekt og ligner købe vafler på en måde jeg ikke har opnået før.