Toscakage

Toskakage

Toscakage er en gammel svensk kage som her er twistet lidt op med citronskræl i dejen.

Ingredienser:

Kagedej:
2 æg
170 g sukker
50 g smeltet smør eller margarine
125 g mel
1 1/2 strøget tsk. bagepulver
Skræl af en ½ øko citron
4 – 5 spsk. fløde

mandelovertræk

50 g smør eller margarine
50 g sukker
75 g smuttede, fint og groft hakkede mandler
1 spsk. fløde
1 spsk. mel

Sådan gør du:

Tænd for ovnen på 200 grader.
Til dejen piskes de hele æg godt med sukkeret til en tyk æggesnaps. Derefter tilsættes det smeltede fedtstof. Mel og bagepulver sigtes, blandes sammen og røres i sammen med fløden og citron skræl. Dejen røres hurtigt sammen og fyldes i en velsmurt, raspstrøet form, der skal være flad, med en stor overflade og bages i ovnen ved jævn, god varme, 200 grader 15 minutter. Ca. a4 størrelse på formen.

Smør, sukker, de smuttede, hakkede mandler, fløde og mel kommes i en lille gryde og koger op til massen bliver grødagtig.
Mandelfyldet smøres over og kagen bages videre i 10 minutter med overvarme til mandelovertrækket er gyldent.
Når kagen har stået i nogle minutter, tages den af formen.