Tigerkage

tigerkage

 

Ingredienser:
1 stor kage ca. 16 skiver
1 vaniljestang
250 g smør
250 g sukker
4 æg
125 g hvedemel
125 g kartoffelmel
2 1/2 tsk. bagepulver
3 store tsk lemon curd
100 g god mørk chokolade
1 spsk. kakao pulver
reven skal af 1 økologisk appelsin

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader. Rør smør, sukker og korn fra vaniljestang hvidt og luftigt. Et af gangen røres æggene i. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver og rør det i dejen. Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad. Tag en tredjedel   af dejen fra og rør den med den smeltede chokolade, kakaopulver og   reven appelsinskal. Rør de sidste to tredjedele med 4 tsk lemoncurd. Fordel halvdelen af den hvide dej i bunden af en sandkageform foret med bagepapir eller smurt grundigt. Dæk derefter med chokoladedejen og slut med resten af den hvide dej. Vend forsigtigt rundt i dejen med en ske, så dejen bliver marmoreret. Bag kagen i ca. 50 – 60 min. Føl med en strikkepind. Afkøl din Tigerkage før den skæres i skiver.