Thai Oksekødskarry (Slowfood)

slow-thai-beef-curry

 

Ingredienser:

550 g okseklump
2 spsk jordnøddeolie
2 tsk. chiliflager
3 fed hvidløg, skrællet og hakket
3 cm frisk ingefær
3 tsk Thai grøn karry pasta
1 tsk karry pulver
2 løg, skrællet og hakket
2 spsk lime juice
1 stk citrongræs
knivspids knust spidskommen
300 ml oksebouilion
400 ml kokosmælk
2 tsk sojasauce
1 spsk Thai fish sauce
2 tsk sukker
2 spsk friskhakket koriander
eventuelt maizena

Tilbehør:
frisk kogte ægnudler eller blomkålsris som på billedet.

Sådan gør du:
Trim oksekød, kassere fedt og brusk, skæres i 2×2 cm størrelse stykker og sæt til side. Varm olien i en støbejernsgryde, tilsæt chili, hvidløg, citrongræs, spidskommen og ingefær og steg i to minutter. Tilføj den grønne karrypasta og løg og steg i fem minutter, eller indtil løgene er begyndt at blive klare.
Tilsæt oksekødet og fortsætte med at stege i yderligere fem minutter, eller indtil det er brunet af og let belagt i krydderierne.

Hæld limesaft, boulion og kokosmælk ved kødet, derefter tilføjes soja og fiskesovsen. Rør og tilsæt sukker. Bring det i kog, derefter skru ned til at simre. Dæk med låg og kog i 3-4 timer, eller indtil kødet er mørt. Jævn med maizena hvis sovsen er for tynd. Drys Thai Oksekødskarry med hakket koriander og server med frisk kogte nudler. Eller blomkålsris som på billedet. (se opskrift på siden.)