Test af forhøjers pizzalåge og pizzasten

Her er der bagt pizzaer på den nye Charbroil TG47 grill med den nye forhøjer fra Funktionsdesign med pizza åbning.
På grillen ligger der en mindre Fredstone sten/plade som jeg i øjeblikekt er ved at undersøge om kan leveres i en str. der passer til Charbroilgrillens flade.

Selve testen viste at grillen med denne type sten og forhøjeren kan få selve grillens temperatur ved risten op på over 350 grader ganske som termometrene siger på grillen. Selve pizzaplade blev ca. 300 gader og lavede de fineste pizzaer med perfekte bunde så længe det var “Italien style” en dansk, dænget til med fyld der bliver bunden ikke perfekt. Bagt men ikke perfekt 🙂
Pizzaåbningen er perfekt hvis man har en pizzaspade og det fungerer fint med at man ikke skal åbne låget hvilket i højgrad sparer varmetab og sikrer de gode pizzaer.
Selve åbningen kan jeg godt tvivle på om den i længden holder sig i stand til at være åben uden hjælp da det “bare” er en bukning der holder modstand i forhold til at den falder ned.

Det kan man dog selv rette til da man kan stramme bukningen. Dog havde en form for fjeder eller andet været lækkert. Det samme med at der skal bruges to hænder for at åbne og lukke. Et centralt håndtag på midten havde gjort det lettere med en pizzaspade i den ene hånd.
Men alt i alt er det et lækkert produkt der giver denne grill med denne forhøjer endnu en mulighed for at lave vildt godt mad.

Konen og børnene er i den grad solgt og der bliver næppe lavet pizzaer på anden måde her hjemme herefter. 🙂