Svinekæber – Portvins og Timian

Ingredienser:

12 afrensede svinekæber
½ flaske portvin, en rimelig en ikke alt for dårlig.
2 rødløg
1 porre
1 rød peber
1-2 æbler ingrid marie
1 potte øko timian krydderurt
1/3 til et 1/2 rødt spidskål
50 – 75 g smør
½ L fløde
2 spsk kanterel boulion
mel
salt
peber

Sådan gør du:

Check at dine svinekæber er rensede for alle hinder. Vend dem i melet der er blandet med salt og peber. Smelt smøret i en støbejerns gryde og brun dine svinekæber godt af. Når de alle er brunet af skrues der ned og når varmen er faldet hældes portvinen ved. Lad den dampe af i et øjelik og hæld så en kvart fløde ved sammen med dine løg i kvarte. Efter 1 kvarters tid kommes halvdelen af timianen som er fint snittet ved sammen med boulionen.
Kom låg på og lad det simre i 2 timer. Stik i kæberne og check at de er møre eller om de skal have mere tid. De kan formentligt sagtens tage 2½ til 3 timer. De kan sagtens stå ved meget svag varme på dette tidspunkt indtil de skal serveres.
15 minutter før servering så tilføres din porre der er snittet på skrå, spidskålet der er fint snittet, peber frugten i tern og æblerne også i tern, samt resten af timianen som her godt må være groft hakket.
Retten smages til med salt og peber.