Spisepinde – hvordan gør man

Spiepinde – Hvordan gør man.

Når man spiser med pinde er der nogle uskrevne regler i den japansk spisekultur.
1) Man bør aldrig give spisepindene fra sig forbindelse med et måltid.  Det anses for dårlig opførsel.
2) Stik aldrig til maden med spidsen af spisepindene. Det anses som dårlig opførsel. Visse ting kan ganske vist være svære at samle op med spisepinde, men spisepinde er designet til at opfange mad, ikke til at stikke i den.
3) Hvis du har brug for at lægge dine spisepinde fra dig, så lig dem på spisepinde  holderen eller ved siden af din skål eller tallerken. Stik dem aldrig i en skål med ris, da det ifølge japanerne ligner forfædrenes ofringer og derfor er ildeset.
4) Hvis borddækningen omfatter serveringsskeer eller serveringsspisepinde, så brug dem i stedet for dine egne pinde, når du tager mad.
5) Sut ikke på spidsen af spisepindene. Altså lær dette hurtigst muligt. Hvordan gør man så. To ting, der er vigtige at huske for effektivt at anvende spisepinde. Den ene er, at de to nederste ender ikke må rage ind over hinanden. Den anden betingelse er, at de to spisepinde skal være i samme plan.
1_spisepinde
1. Placer den første og laveste spisepind i et leje i bunden af tommel- og pegefinger  og hvil den nederste ende på ringfingerens yderste led (På leddet er det rigtige.  På ringfingerspidsen kan være lettere.) som vist på billedet ovenfor.  Denne spisepind skal forblive uændret i den position.

2_spisepinde
2. Hold den anden (øverste) spisepind mellem spidsen af pege- og langfingeren, og  fastlås den øverste halvdel mod bunden af pegefinger. Brug spidsen af  tommelfingeren til at holde den på plads. Spisepindene skal være paralelle.

3_spisepinde
3. Til opsamling af mad, skal du flytte den øverste spisepind med pege- og   langfingeren som vist på billedet. Den nederste spisepind skal holdes stille  mens den øverste laver alt arbejdet. Med lidt øvelse vil du kunne bruge  spisepinde med lethed.

4_spisepinde