Småkager – Valnøddestænger

Ingredienser:

100 gr. valnøddekerner
200 gr. blødt smør,
100 gr. flormelis,
1 æggehvide, fra et stort æg
Reven skal af ½-1 citron
250 gr. mel.

Sådan gør du:

Hak valnøddekerneren fint, evt. i blender.
Rør smør og flormelis godt. Tilsæt æggehvide, valnøddekerner, citronskal og mel og ælt dejen sammen. Lad den hvile i køleskab ca. 1 time. Tril dejen til fingertykke stænger og skær dem i 2-3 cm lange stykker. Opvarm ovnen til 200 grader.

Sæt kagerne på en plade med bagepapir og bag dem 8-10 minutter, ved 200 grader på midterste rille.
Lad dem afkøle til de er helt kolde på en rist.

Tip: Har man mandelpult til overs fra hjemmelavet mandelmælk. Kan dette erstatte eller delvist erstatte valnødderne.