Småkager – Mandel chokolade

Ingredienser:

60 g. 70 % chokolade
130 g. dadler
2,5 dl. tørret mandelmælks pulp (blendede mandler der har været lavet mandelmælk på.) (jeg tørrer det i en bradepande ved 75 grader natten over)
90 g. mandelsmør
100 g. honning
1 stort æg
1/4 tsk. bagepulver
85 g. chokolade chips 70% eller groft hakket

Sådan gør du:

Tænd for ovnen på 175 grader.
Smelt de 60 g chokolade, kom den i en foodprocesser med en kniv monteret sammen med dadlerne. Kør det i ca. 4-5 min. det skal være en pasta, helt ensartet og blød. Skrab eventuelt siderne ned en gang imellem.
Kom resten af ingredienserne i og fortsæt at køre det på foodprocesseren indtil en blød og ensartet dej former sig.

Tag dejen i en skål og rør chokolade chips i dejen.

Lig dejen op på en stykke bagepapir i meget ensartede kugler. Lig en andet stykke bagepapir over og pres kuglerne flade og ensartede ikke for tynde.

Tag det øverste stykke bagepapir af og bag småkagerne i 15 – 17 minutter, midt i ovnen. Hold øje med dem, mandel pulpen er grov og kan lidt blive for mørke i bunden. De er en super god måde at undgå madspild på. Resterne efter mandelmælk er for gode til at smide ud og disse småkager er super gode.
Lad Mandelpulp chokolade småkagerne afkøle på en rist før de spises.