Småkager – Dobbeltdækker

Ingredienser:

130 g smør stuetemp.
130 g sukker
1 tsk. vanilje ekstrakt
1½ spsk. amaretto – Italiensk mandellikør
1 stort æg
160 g mel
1/2 tsk. salt
130 g 70% god chokokolade eller 12 stk. aftereights

Sådan gør du:

I en mellemstor skål blandes smør og sukker med en elpisker. Bland til lys og ensartet. Kom vanilje, amaretto og æg og bland til ensartet.
Med mixeren på medium kommes melet i lidt af gangen sammen med saltet, rør ikke for meget.

Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt 24 ensartede småkager på to stykker bagepapir. Køl dem i køleskab på papiret indtil kolde og faste i ca. 30 min.

Forvarm ovnen til 160 grader. Bag småkagerne indtil de er let gyldne i kanterne, ca. 15 min.
Tag gerne pladen ud og roter de inderste yderst og omvendt. Kom dem forsigtigt på en rist til afkøling når de kommer ud af ovnen.

Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad.
Kom forsigtigt en top chokolade på en flad side af en småkage. Lig så ovenpå denne en anden småkage med den flade side imod chokoladen og klem den forsigtigt sammen sådan at du ender med en småkage som består af to kage delen med en tyndt limende lag chokolade imellem de to halvdele.

Laver du versionen med aftereights så lægges de to halvdele sammen imens de er lune nok til at smelte aftereighten sådan at de to halvdele sidder sammen.