Småkager – Brunkager

brunkage1

Ingredienser:

200 g. sukker
200 g. smør
1 dl. sirup (Den nye Fairtrade Muscovadosirup)
1 tsk. knust ingefær
3 tsk. kanel
1½ tsk. nellike knust
325 g. mel
1 tsk. natron
150 g. mandler (økologiske)

Sådan gør du:

Smør, sukker, sirup og krydderierne røres sammen. Mel og natron sigtes i og mandler kommes ved. Dejen æltes og formes til 3 firkantede blokke der er aflange og ca. 3 x 5 cm. tykke.
Blokkene ligges i køleskabet og skal trække og blive meget kolde.

Tænd ovenen på 200 grader.
Skær dejen i ca. 2-3 mm tykke skiver. Brug en meget skarp kniv eller en pålægsmaskine. Lig brunkagerne på en bageplade med mellemrum. Småkagerne hæver lidt op, så de må ikke bage sammen. Bages ved 200 grader i ca. 6 minutter midt i ovnen. Det afhænger lidt af ovnen og hvor sprøde du ønsker dine Brunkager.