Scones

Scones er super lækre og lette, hvis man over holder nogle ganske få ting. Se opskriften nedenfor her.

Ingredieser:
450 g. mel
5 tsk. bagepulver, brug måleske skal være ret præcist.
50 g. sukker
100 g smør, revet groft og frosset.
2 æg.
en smule mælk, helst sødmælk.

Sådan gør du:
Hold alle dine ingredienser så kolde som muligt.
Riv og frys dit smør.
Overarbejd ikke dejen, ælt så lidt som muligt.
Dejen skal være let klistret.
Brug måleske til bagepulveret, der er stor forskel på tskeer.

Riv smøret groft groft og sæt det i fryseren et par timer.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og smør en bageplade eller brug papir.

Kom mel, bagepulver og sukker i en skål. Bland det godt.
Mål resten af ingredienserne op, holdt det så koldt som muligt.
Æg og mælk kommes i et målebæger så det tilsammen fylder 3 dl. Bland det godt sammen med en gaffel.

Rør så mælk og æg blandingen i melblandingen, lidt af lidt, ikke alt på en gang, det skal måske ikke i alt sammen.
Kom i indtil du har en let klistret dej.

Hæld dejen ud på en let melet overflade, ælt ganske let og rul så til 2 cm. tykkelse. stik ud med en 5 cm i diameter rund form med krimpede sider.
Sørg for at du har rullet jævnt sådan at dine scones blive lige i højden så hæver de også lige op.
Pensl dem med æg og sæt dem i den varme ovn.

De skal bage i ca. 12-15 minutter, indtil de er let gyldne.

Lad dine scones køle på en rist og spis dem let lune eller kolde.
Du bør kunne vride toppen af ganske let og server dem med koldt smør og syltetøj.

De kan godt fryses ned løst og tøes op ved stuetemp. og så varmes 10 min. i ovnen.