Scones – Parmesan & Springløg

parmesan-scones

Ingredienser:

380 g mel (med meget lavt protein indhold)
4 tsk. bagepulver
2 tsk. salt
85 g hjemmerevet parmesan
130 g. smør (i små tern og frosne)
1 dl meget fint hakket springløg
peber
2½ dl. creme fraiche

Sådan gør du:

Lig dit smør i fryseren dagen før eller sørg for at det er meget koldt.
Tænd ovnen på 200 grader.

I en skål fra en foodprocesser med en kniv blandes det sigtede mel, bagepulver, revne ost og salt ved lav hastighed indtil blandet. Tilsæt de frosne smørtern og puls et par gange til det er en fin krummet dej.
Dejen skal røres så absolut lidt som muligt, bare samles.

Kom dejen i en skål, bland de fintsnittede springløg i sammen med friskkværnet peber og bland det hurtigt og godt. Med en gaffel blandes creme fraiche i de tørre ingredienser lidt af gangen og ikke for meget. Bland ikke for meget og sørg for at ikke hæve temperaturen for meget ved at holde om skålen osv. Blandingen skal virke tør, den samler sig til sidst.

Kom dejen ud på en flade der er melet en smule. Ælt dejen ganske lidt bare for at samle den. Tryk dejen ud i ca. 1½ cm tykkelse. Tryk så dine scones ud med et glas eller en småkage form. En Cupcake plunger passer i str. De skal være ca. 3 cm i diameter. Ovenfor er de afbilledet sammen med en 5 krone. Del dem så tæt som muligt og saml dej resterne sammen og lav flere indtil dejen er brugt.
Pas på ikke at overarbejde dejen.

Sæt dine mini scones på en plade med papir og bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. De skal være faste at, trykke på og gyldne.

Serveres som tilbehør til grill og kødretter.