Scones – med mørk sirup og sesamfrø

sesamscones
Ingredienser:

250 g hvede mel + ekstra når dejen er på bordet (med meget lavt protein indhold)
225 g fuldkorns hvede mel (med meget lavt protein indhold)
1 tsk. salt
1 tsk. natron
25 g sesamfrø + ekstra til at drysse på scones
25 g smør – blødt
1 æg
4 dl. kærnemælk stuetemperatur
1 tsk. malt sirup
1 tsk. mørk sirup

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 220 grader. Kom papir på en bageplade.
Sigt hvedemelet i en skål, kom fuldkorns melet og salt i skålen. Sigt natron i skålen og rør sesamfrøene i blandingen. Bland den godt inden der kommer våde ingredienser i. Med fingrene blandes smørret i melblandingen og blandes helt ensartet med melet. Melet skal blandes absolut mindst muligt.
I en anden skål blandes kærnemælk og æg godt sammen og her i kommes de to sirupper. Bland godt og kom den våde blanding i melet, gem lidt til pensling af dine scones.
Bland ikke for meget og for længe. Dejen skal være blød men ikke for klæbrig, der kan skulle mere mel i eller mere væde. Kom dejen på bordet og saml den med ekstra mel hvis nødvendigt, ikke for meget men det der skal til.
Form en dej der er ca. 3 cm tyk og skær den så ud i scones så der bliver ca. 12 stks.
Pensl dem med det sidste af den våde blanding og drys dem med sesamfrø. Kom dem i den varme ovn og bag dem i 15 – 20 min. Den skal være gyldne og mørke af siruppen. De er færdige når de lyder hule når du banker dem på undersiden.

Lad dem afkøle på en rist.

Tips: De kan sagtens laves udelukkende med en alm. mørk sirup hvis smagen af Malt sirup er for speciel. Brug eventuelt honning i stedet det bliver så bare lysere scones.