Scones – Knasende Bacon

Crackling-Scone

Disse scones stammer i deres originale form fra Ungarn hvor de serveres til Gullash.

Ingredienser:

60 ml mælk
1 tsk. tørret gær
250 g Bacon groft hakket
500 g mel (med meget lavt protein indhold)
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2 tsk. frisk parmesan, revet
120 g smør
120 ml piskefløde
2 æg
æg til pensling

Sådan gør du:

Opvarm forsigtigt mælken i en gryde til kropstemperatur. Kom den i en kande og tilsæt gæren. Lad den stå i et kvarter så den skummer godt og gæren er i gang.
Imens steges baconternen sprød. Lad den afkøle på en tallerken. Sigt melet i en skål og kom bagepulver i, og kom saltet i. Rør parmesanen i.
Kom smøret i en pande over medium varme og lad det smelte, det skal lige være flydende. Tag panden af varmen og rør Creme Fraichen i og tilføj de piskede æg – vær sikker på at smørret ikke er for varmt så får du røræg. Tilføj den ristede bacon og rør blandingen i gær og mælk. Nu skal melet røres mindst muligt. Kun lige samles.
Kom smør æg blandingen i en stor skål tilføj melet og resten af de tørre ingredienser lidt af gangen og ælt dejen, i ca. 5 min.
Kom dejen i en let olieret skål og lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 1½ time et sted uden træk.
Kom dejen ud på bordet og slå den ned med dine knoer så du får en dej der er ca. 4 cm tyk. Tryk scones ud med en ølglas og rids dem let med en skarp kniv. Lad dem efterhæve i 30 min.
Opvarm ovnen til 200 grader.
Pensel dine scones med et pisket æg og vand og bag dem i ca. 25 min. til de er gyldne.
Spis dem varme, halveret og med smør på.

Tips: Der kan kommes 2 tsk. kommens frø i hvis man ønsker det.