Rosenkål – Parmesan og panko

Ingredienser:
ca. 6-700 g rosenkål
25 g smeltet smør, smeltet
2½ spsk. olivenolie
½ tsk. salt
friskkværnet peber
1 tsk. hvidløgspulver
½ tsk. løgpulver
en lille dl. pankorasp (alm. kan gøre det.)
1 dl. god frisk revet parmesan ost

Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 200 grader.

Rens dine rosenkål, yderste dækblade skal af, sammen med enderne og så skal de halveres. De skal gerne ende med at være rimeligt ens i størrelsen.
Så de store skal måske i kvarte og de helt små slet ikke skæres.

I en stor skål blandes olivenolie, det smeltede smør, salt, peber, hvidløgspulver og løgpulver. Pisk det sammen, vend så dine rosenkål i blandingen og vend dem godt rundt.
Kom så pankoraspen og den revne parmesan i og vend det sammen igen. Er det for tørt som dryp lidt mere olivenolie på.

Kom dem så over på en plade med bagepapir. Arranger dem så de ligger på den skårne side.
Samle panko og ost oven på rosenkålene.
Bag dem så i 15-20 minutter. Indtil de har den mørhed du øsnker, de kan laves meget sprøde eller helt gennembagte.

De er bedst direkte fra ovnen, eventuelt drysset med lidt ekstra parmesan.