Rogan Josh (Indisk Lammegryde)

Portion: 4

Ingredienser:
600 g. reelt lammekød
1 løg
7 fed Hvidløg
1 cm. frisk Ingefær
2-3 Chilier
½ dl. Olivenolie
4 Laurbærblade
7 hele Nelliker
15 sorte Peberkorn
1 tsk. Spidskommen
5 cm. hel Kanel
5 hele sorte Kardemomme
4 spsk. tomatpuré
3-4 dl. Vand
½ tsk. Gurkemeje
1½ dl. yoghurt

Sådan gør du:
Skær lammekødet i tern, hak løg, pres hvidløg, riv ingefær og skær chili i tynde ringe. Opvarm olieni en gryde og steg kødet lusebrunt, tilsæt laurbær, nelliker, peber, kommen og kanel og lad det stege 5-10 min.
Tag kød og krydderrier op, læg kødet på en tallerken og steg løg, kardemomme, hvidløg, chili og ingefær.
Tilsæt tomatpuré, kødet, vand og gurkemeje. Lad det snurre til kødet er mørt ca. 40 min. og rør yoghurt i sidste sekund ellers skiller den.
Rogan Josh serveres med ris og yughurt med grønsager og nanbrød.