Pretzels – Med baconfedt

Ingredienser:

1,8 dl. mælk
0,6 dl vand
½ spsk. sukker
1 pakke tørgær 11 g.
350 g mel
2 spsk. bacon fedt i stuetemp. (kan udelades)
2 spsk. ahornsirup
½-1 tsk. salt – kommer lidt an på hvor salt dit baconfedt er
7,5 dl. varmt vand
1½ dl bagepulver
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand

Sådan gør du:

I en lille gryde blandes mælk, vand og sukker sammen. Opvarm det til ca. 40-45 grader.
Kom det i en stor skål på en røremaskine med dejkrog.
Drys gæren ud i mælkeblandingen, og lad det stå i 5 minutter eller til det begynder at skumme svagt.
Kom mel, bacon fedt, ahorn sirup og salt i røremaskinen. Tænd og rør på lav i ca. 3 minutter. Skrab siderne ned ind imellem. Når det er blandet skrues der op til medium og røres i ca. 10 minutter indtil du har en god blandet blød ensartet dej.
Dejen skal slippe siderne i skålen, men stadivæk være let klisteret, hvis den er meget klisteret og ikke slipper skal der lidt mere mel i.

Kom dejen ud på en bordplade og ælt den let et par gange og form en kugle og smør den meget let med lidt olie. Kom den i en skål og lad den hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.

Tænd for ovnen på 230 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

Kom dejen ud på en let melet bordplade og del den i 8 lige store dele.

Rul og stræk hver portion dej ud i en ca. 70-75 cm lang pølse.
Form hver pølse i et U.

Kryds enderne i u’et over hinanden 2 gange.

Hold u’et med de krydsede ender med bunden af u’et ned imod dig selv.
Fold de krydsede ender som ligger væk fra dig ned imod dig selv, og ind i u’et med enderne lige oven på bunden af u’et. Pres samlingerne godt sammen.

I en stor gryde opvarmes vandet til kogepunktet og tages af varmen. Bagepulveret røres forsigtigt i vandet lidt af gangen. PAS PÅ det skummer op, sæt vandet tilbage over lav varme.
Dyp hver pretzel i vandet i ca. 15-20 sek. dryp dem godt af og placer dem på bagepplade med 5 cm mellemrum.

I en lille skål piskes æggeblommer og vand sammen. Pensl hver pretzel med blandingen og bag dem i 10-12 minutter eller indtil de er en dyb gylden/brun farve.
Lad dem afkøle på en rist.

De kan pyntes efter ønske, her er den ene med sort Himalaya salt.

Og smager super med en rest oksekød som Steaksandwich.