Picanha Brasiliansk grillet Rump Cap

På dansk er Rump Cap det samme som en amerikansk Top Sirloin altså den øverste ende af en tyksteg. Rump Cap er en brasiliansk udskæringsom indgår i deres grill køkken “Churrasco” som betyder oksekød eller grillet oksekød.

Ingredienser:

Rump Cap
Salt

Sådan gør du:
Rump Cap er en mindre steg af form som en culotte. Den skal renses for hinder på undersiden, saltes med meget groft salt på fedtsiden.
Fedtsiden må ikke ridses eller trimmes, fedtet kan skæres af senere, men det er vigtigt for smagen. Når den har stået 10-15 minutter, så skal den skæres i ca. 3 cm tykke skiver.
Disse skiver sættes på et spyd efter de er foldet sammen fedtkant imod fedtkant. Se billedet.

Så skal det grilles ved høj varme for at give det en stegeskorpe. Vend eventuelt grillspyddet til det har den rette grillskorpe. Skru så ned hvis det skal have mere. Mærk efter med en finger og tryk på kødet.
Det skal være rødt. Når det er taget af grillen skal det ligge 15 min. Grill det meget rødt og lad det ligge lidt under et viskestykke og samle sig.


Kødet tages så af spyddet og skæres i skiver på tværs af den bøf der er kommet af spyddet. Serveres med grillede grønsager.