Pandekager – Tykke

Ingredienser:

20 stk.
650 g hvedemel
1¼ tsk salt
5 tsk sukker
2½ tsk vaniljesukker
5 æg
12½ dl mælk
7½ spsk olie

Sådan gør du:
Rør mel, mælk, sukker, vaniliesukker og salt sammen. Lad det hvile i mindst en halv time. Rør æg og olie i dejen. Bag pandekagerne i smør på panden. Brug kun smør på de første par pandekager, steg de resterende uden. Serveres med is eller sukker og syltetøj eller som fantasien er til.

Pandekagetips:

Sigt melet i pandekagedejen, så undgås klumper.
Mælk eller fløde i dejen giver smidige pandekager til at rulle.
Vand eller øl i dejen gør dine pandekager sprøde og knasende. Man skal kun erstatte lidt af mælken med vand eller øl.
Pandekager kan fryses. Læg et stykke bagepapir mellem hver pandekage, så kan du tage det antal ud af fryseren, du har brug for.
PAndekager kan holdes lune i ovnen på en tallerken ved 50 grader.