Oksemørbrad porcheret i Barolo

Portion: svarende til antallet Tournedoser

Ingredienser:

Oksemørbrad skåret i tournedoser á 200 g.
5 3/4 liter hjemmelavet hønsefond
½ flaske barolo
salt
6 hele peberkorn
100 gram smør
6 hele fed hvidløg
et bundt frisk timian
2 knoldselleri

Fonden laves som det første (evt. dagen før) da den skal koge i 3-4 timer. Tag kyllingerstykker, en hel kylling eller et kyllinge skrog og læg i en stor gryde.

Tilsæt grønsager:
½ upillet hvidløg
5 grofthakkede stænger af bladselleri
2 pillede løg grofthakket
2 gulerødder og 2 porrer – begge grofthakkede
3 laurbærblade
2 stilke frisk rosmarin,
5 stilke timian og 5 stilke persille
5 hele sorte peberkorn

Herefter laves porcheringsvæsken som består af:
5 3/4 liter hjemmelavet hønsefond
½ flaske barolo
salt
6 hele peberkorn
6 hele fed hvidløg
et bundt frisk timian (gem et par kviste til pynt)

Sådan gør du:
Tilsæt 6 liter vand (eller bare fyld gryden så kylling og grøntsager er dækket og lad det simre i 3-4 timer. Si fonden inden brug. Når fonden er klar startes den øvrige tilberedning. Start med at skrælle knoldselleri og skær i store tern og kog dem møre. Herefter moses de med en kartoffelmoser og der tilsættes 50 g. smør for at give det lidt smag. Salt og muskatnød el. lign er ikke nødvendigt efter min smag. Når porcheringsvæsken er varm sænkes tournedoserne forsigtigt ned i væsken og koges i 6-10 minutter afhængig af hvor røde de skal være
(6 min. = rød, 8 min. = medium, 10 min. = gennemstegt).

Jeg anvendte en 1999 Barolo Marcenasco Renato Ratti, anden vin kan bruges men gå ikke på kompromi med vinens kvalitet, den er afgørende for smagen.