Norsk kage

Norsk kage er inspireret af en norsk kage som hedder noget ala Kvægfjordskage. Her er cremen med den italienske Amaretto likør i stedet for romessens.
Kagen er ret sød og skal ikke være i for store stykker. Holder sig flere dage i køleskabet og er bestemt ikke dårligere dagen efter bagningen.

Ingredienser:

Kagen.
100 g. sukker
100 g. smør
4 æggeblommer
100 g. Rød Finax mel (for glutenfri version.)
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
4 spsk. mælk

Marengs:
4 æggehvider
200 g. sukker
100 g. mandler

Amarettocreme:
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
1.5 spsk. maizena
2 dl. fløde
2-3 spsk. Amaretto

2.5 dl. piskefløde
1 spsk. sukker

Sådan gør du:

Rør smør og sukker luftig og til det skifter farve. Rør æggeblommerne i en af gangen.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker igennem en sigte, ned i en skål. Rør det i Smør og sukker blandingen skiftevis med mælken.
Beklæd en lille bradepande ca. A4 str. med bagepapir.
Fordel dejen jævnt i formen, den skal skubbes lidt på plads.
Bag ved 180 grader ved over under varme midt i ovnen ca 8-10 minutter.

Pisk æggehviderne stive og rør sukkeret i af små portioner.
Fordel din marengs over dejen i små klatter der til sidst samles forsigtigt med en gaffel, kagen er stadigvæk meget blød så man skal være forsigtig, men din marengs skal gerne fordeles jænt. Hak mandlerne og drys dem jævnt ud over.
Bag igen ved 180 grader over under varme midt i ovnen til den har pæn farve ca. 18-20 minutter. Afkøl kagen på en rist.

Fyld:
Pisk æggeblommer, sukker, maizena og kaffefløde sammen. Kog op, må ikke koge, under kraftig omrøring. Afkøl og sigt cremen igennem en sigte for at fjerne eventuelle æggetrevler.
Rør Amarettoen i efter smag, den smager af mere når den er ordentlig kold.
Piskefløden piskes med sukker og røres sammen med amarettocremen, først lidt amarettocreme og så resten.

Del kagen i 2 dele på den lange led. Læg den ene på et fad med marengsen nedad og fordel cremen over.
Læg på den anden halvdel oven på, med marengs siden opad.

Tips: et lag ribs i cremen giver et meget velkoment syrligt og frisk indslag i en sødkage.