Muffins – Tranebær & Orange
Ingredienser:
165 g tørrede tranebær
60 ml frisk appelsin juice
280 g hvedemel
2 tsk bagepulver
115 g usaltet smør, blødgjort
1/4 tsk fint salt
3 g revet appelsinskal
135 g strøsukker
2 store æg, ved stuetemperatur
120 ml mælk
Mængde: 12 stk.
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 190C. Opvarm tranebær og appelsinsaft over svag varme, afkøl og lad bærrene opsuge appelsinsaften. Fjern overskydende væske. Sigt mel, bagepulver og salt i en mellemstor skål og sæt til side. Med en elektrisk håndmixer i en stor skål, pisk smør, appelsinskal og 135 g sukker indtil lys og fluffy, ca 2 min. Skrabe siderne af skålen med en gummi spatel. Tilsæt æg, et ad gangen, og rør godt imellem. Fold mel i smør blandingen, skiftevis med mælken af flere omgange. Rør tranebær i forsigtigt.Fordel i muffinforme og drys toppene med sukker. Bages til de er gyldne brune, omkring 25 min. Afkøl muffins på en rist. Serveres lune.