Muffins – Morgenmads Pizza

Ingredienser:
5 dl mel
4 spsk smør
2½ dl yoghurt naturel
1 spsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 tsk salt
1/2 tsk karry
1/2 tsk tørret basilikum
1/2 tsk oregano
3 spsk pizza sauce (se opskrift)
1/8 tsk cayennepeber
1/2 til 1 peberfrugt
110 g skinke
2½ dl revet ost
2 skalotteløg
lidt porre
2 æg

Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 200 C Fint hak peberfrugten og skalotte løgene. Har du lidt porre hakkes dette også og kommes med. Dette brunes af i en pande med en dråbe olivenolie. Hæld melet i foodprocessoren og tilføj 1 spsk bagepulver, 1/2 tsk natron, 1 tsk salt, 1/2 tsk løgpulver, en 1/2 tsk karry pulver, 1/8 tsk cayennepeber, 1/2 tsk tørret basilikum, 1/2 tsk tørret oregano og 1 2 tsk sød paprika pulver.
Læg låg på og pulser et par gange for at blande det hele. I en skål blandes 1 kop yoghurt med 4 spsk smeltet smør. Tilsæt to æg og pisk let, indtil det hele er samlet. Hæld det i foodprocessoren, de tørre ingredienser. Tilsæt de sauterede grøntsager, 1 kop ost (jeg har brugt en skarp Gouda ost), og 3 store spsk pizza sauce. Der kan bruges en kommerciel sauce til dette. Men den opskrift der findes på siden passer perfekt. Jeg lover du vil ikke fortryde det. Rør indtil du har en forholdsvis tyk dej. Fint hak skinken eller eventuelt chorizo.

Tilføj til dejen og rør. Kom dejen i muffins forme, efterlad plads til at de kan hæve. Brug ikke for små forme da de er så gode at de ikke skal være for små. Sæt dem i en forvarmet ovn i 20 til 25 minutter, indtil en tandstikker kommer ren ud og de er gyldenbrune ved 200 grader. De vil hæve men ikke så meget som søde muffins. Lad dem afkøle, før du tager dem ud af formene. De spises mens de er lune der er de bedst, men er også gode på farten eller i madpakker.