Muffins – Focaccia

foccasia-muffins

 

 

 

 

 

Ingredienser:

Til dejen:
400 g  Mel
1 pakke  Gær (tørgær)
2,5 til 3,5 dl Vand, lunken
2 store spsk. fint hakket soltørret tomat i olie med lidt af olien
1 tsk Sukker
1 tsk Salt

Til at pensle med:
0,5 dl Olivenolie
1 spsk  Oregano
1 spsk  Rosmarin
Drysses med Groft salt.

Sådan gør du:
Mel og tørgær blandes. Sukker, salt, soltøret tomat og vand æltes sammen med gær og mel til en glat dej. Vær forsigtig med mængden af vand og kun starte med 2,5 dl, da dejen ellers kan blive for klistret. Dejen sættes tildækket til hævning et varmt sted 30 minutter. Sæt ovnen på 250° (varmluft 230°) og pensl en muffins form med 12 huller med fedtstof eller olie. Til marinaden blandes olivenolie med urter (afhængig af smagen kan du tilføje hvidløg eller hvidløgsolie) og dette trækker et øjeblik. I mellemtiden æltes dejen igen på en flade med meget mel. Opdel dejen i 12 lige store stykker, form disse til boller og sæt dem i muffins formens huller. Pensl bollerne med masser af marinade og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter. Derefter slukkes ovnen, ovnlågen åbnes en smule og bollerne hviler i ovnen ca. 5 minutter. Derefter tages muffinsene ud af ovnen, og når de er afkølet lidt, løsnes de fra muffins formen. Muffinsene serveres bedst lune.

Variation Focacciasandwich: I stedet for at opdele dejen i 12 boller kan du nøjes med at opdele denne i 6 stykker. Bollerne formes til passende størrelse og placeres i stedet på bagepapir.
Bages som i muffinformene.