Muffins – Æble 2

muffinsaeble2

Ingredienser:

3 mellemstore mad æbler
450 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
½ tsk revet muskatnød
½ tsk natron
½ tsk salt
2 store æg
200 g brun farin
2 spsk honning
1 tsk vanille essens
50 g smør
2 spsk neutral olie
125 ml mørke rosiner
60 g valnødder

Mængde: ca. 24 stk.

Sådan gør du:
Placer pladen i den øvre og nedre tredjedele af ovnen. Opvarm ovnen til 190 ° C. Hak æbler i hånden 0,25 cm stykker. I skål, piskes mel, bagepulver, kanel, muskatnød, natron og salt grundigt sammen. Sæt til side.Med en elmixer piskes æggene på medium-høj hastighed, indtil lyse og glatte, ca 2 minutter. Tilsæt brun farin 1 til 2 spsk ad gangen, og rør blandingen i 2 minutter. Stop maskinen og tilsæt honning og vanille. Mix på medium hastighed.
I en lille skål, piskes det smeltede smør og olie sammen. Det hældes i æggemassen i en lind strøm, mens der røres, det tager ca 1 minut. Tilsæt æbler stykkerne langsomt. Tilsæt de tørre ingredienser på én gang, bland grundigt. Rør rosiner og pekannødder i. Fordel dejen i den forberedte form.

Bag i 20 til 25 minuter i en 190 G varm ovn.