Mørbrad – Indbagt

indbagtmoerbrad

 

Ingredienser:

Hovedret til 6:
250 g hvedemel (ca. 4 dl)  
½ tsk groft salt  
1 tsk bagepulver  
150 g koldt smør  
½ dl kold mælk  
1 svinemørbrad (ca. 400 g)  
25 g smør  
½ tsk groft salt  
friskkværnet peber  
1 tsk oregano   

Fars:  
650 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)  
2 spsk hvedemel  
1 stort æg  
1½ tsk groft salt  
friskkværnet peber  
1 tsk revet muskatnød  
3 knuste fed hvidløg  
1 stort revet chalotteløg  
1 dl fløde  
1 dl hakkede nødder  
chili  
1½ tsk oregano   

Dressing:
½ liter cremefraiche 18%  
1 dl sødchilisovs  
1 tsk groft salt  
friskkværnet peber      

Pensling:  
sammenpisket æg   

Tilbehør:
Grøn salat eller eventuelt en vildtsovs   

Bagetid:Ca. 50-60 min. ved 200°.      

Sådan gør du:      
Dej:
Bland mel, oregano, salt og bagepulver. Skær smør i små stykker og smuldr det i melet. Saml dejen hurtigt med kold mælk. Læg den i køleskabet natten over eller et par timer. Den kan erstattes af købt butterdej. Puds mørbraden af. Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør. Drys salt og peber over. Afkøl mørbraden. 
Fars:  
Rør kød med mel, æg, krydderier, nødder og fløde.Rul dejen ud i 30 x 40 cm. Læg halvdelen af farsen på midten af dejen. Læg mørbraden på og dæk den med resten af farsen. Luk enderne af dejen ind over farsen, herefter den ene langside og pensel den med æg i kanten. Læg derefter den anden side op. Læg mørbraden med sammenføjningen opad og løft den over på en bageplade. Pensl dejen med sammenpisket   æg. Bag mørbraden midt i ovnen.
Dressing:  
Bland cremefraiche med chilisovs, salt, peber og smag til. Server dressingen i en skål for sig til salaten.